Handleiding Lead Generator

1. Inleiding

Bijgaand document geeft een beschrijving van installatie, configuratie en werkwijze van de App.
Als eerste worden in de inleiding enkele uitgangspunten opgesomd waarna de voorwaarden worden benoemd om te gaan werken met deze App.

1.1 Uitgangspunten

Multi-language
Alle functionaliteit ondersteund de multi-language functionaliteit van Microsoft Dynamics 365 CE.
Momenteel is de functionaliteit in twee talen; te weten Nederlands en Engels.

Versie Dynamics 365
De ondersteunde versie is altijd de laatste en voorlaatste versie (wave) van Dynamics 365 CE.

Online vs. on-premise
Alleen de online versie wordt ondersteund.

1.2 Voorwaarden

Vereist kennisniveau
Er wordt uitgegaan van basisvaardigheden inzake installatie van Solutions binnen Dynamics 365 CE.

Garanties
Wij kunnen vooraf geen garanties geven voor werking van de Solutions in alle mogelijke Microsoft Dynamics 365 CE omgevingen.
Zeker bij “complexere” infrastructuren dient dit nader te worden onderzocht of getest.

Browsers
Standaard geteste en ondersteunde browsers zijn Chrome (onder Windows) en Edge.

Versies Dynamics 365 CE
De versie wordt alleen ondersteund in een online omgeving (Office 365 portal) welke standaard wordt gebruikt.

Gebruik test- of OTAP-omgeving
Wij willen er expliciet op wijzen dat de beschreven stappen altijd eerst via een test- of OTAP-omgeving worden uitgevoerd. Na correcte werking kunt u het e.e.a. nogmaals uitvoeren in de productieomgeving. In bepaalde situatie / inrichtingen worden formulieren aangepast en b.v. auditing uitgezet.

2. Functionaliteit leadgenerator

Middels de leadgenerator kan eenvoudig een doelgroep worden geselecteerd en in CRM worden ingelezen bij leads of accounts.
Selecteer bij leads (potentiele klanten) of accounts de Lead Generator (1):

Ga naar het juiste tabblad of een combinatie van tabbladen en selecteer de gewenste branche en/of regio en/of kenmerken. Door op tellen te klikken wordt het aantal resultaten getoond.

Branche: hier wordt de branche boom van de KVK gevolgd.

Regio: hier kan op meerdere manieren de regio worden geselecteerd.

Kenmerken: hier kunnen meerdere criteria worden aangegeven waar de selectie aan moet voldoen:

Selecteer tellen om het aantal accounts / leads te tellen.

Ga naar het tabblad resultaat van de selectiecriteria en importeer de selectie.

Alleen de nieuwe leads of accounts worden ingelezen:

3. Installatie

De installatie bestaat uit het inlezen van drie Solutions (Common, Leadgenerator) via de App op de Appsource:

Deze kan worden gevonden middels de volgende URL: Microsoft AppSource – leadgenerator

Volg hierbij de standaard stappen en voer dit altijd als eerste uit in een TEST-omgeving.

3.2 Upgrade van een Solution via Powerplatform

Binnen het PowerPlatform is inzichtelijk van welke Solutions een update beschikbaar is:

Volg hierbij de standaard stappen en voer dit altijd als eerste uit in een TEST-omgeving.

4. Configuratie

Om de configuratie uit te voeren dient een gebruiker voldoende rechten te hebben.

4.1 Autorisatie

Gebruikers kunnen worden geautoriseerd voor de diverse modules van de Webservices.nl App door ze bepaalde gebruikersrollen te geven. LET OP: ook een systeembeheerder zal zonder genoemde rollen de modules niet kunnen gebruiken!

4.2 Aanmaken webservices instellingen

Voorzover nog niet ingesteld: voor het aanmaken van de algemene instellingen, open de zojuist geïnstalleerde solution (1). Vul vervolgens bij onderstaande de Gebruikersnaam (2) en het Wachtwoord (3) in welke via de leverancier / partner te verkrijgen zijn en sla deze op (4).

Vorige artikel Handleiding Europese kredietinformatie
Volgende artikel Handleiding Nederlandse bedrijfsgegevens